Häiriöjatsit::
     


 

 

 

 

2017 TORSTAI
Telakka, Tampere

 
Välivuoden paikka.
Ylitsepääsemättömiä ongelmia ja huonoja tekosyitä.
2018 jälleen.
 

 

Kiitokset osallistujille!


HÄIRIÖJATSIT FACEBOOKMikko Innanen ja Steve Noble


Hot Heros


Johannes Sarjasto + Lauri ja Keijo?


Tämänvuotinen Häiriöjatsit alkoi saada muotonsa 28. maaliskuuta jolloin DJ Hologrammi-Albertti oli näkemässä Steve Noblen kapuloimassa eräässä saarivaltiossa. Pyydetäänkö Hätsyjatseille eikun Härdejatseille? Tottahan toki! Niin kävi ja herra Noble oli täysin mukana. Eikä kauaa mennyt kun loputkin esiintyjät alkoivat olla kasassa.
pic by Andy Newcombe

STEVE NOBLE

Britttiläinen 56-vuotias Steve Noble päätti nuorena kollina että rumpuja paukutellaan elannoksi asti. Muutaman mutkan kautta näin kävikin. Noble itse tykkää enemmän soundista kuin tekniikasta, puhutaan sitten improvisoidusta musiikista tai rockista. Ei sen puoleen etteikö tekniikka olisi hallussa. Se suorastaan vyöryy lavalta alas. Noblen jäykkä soittotyyli saattaa hämätä, jälki on tarkkaa ja svengaavaa. Soittokavereiden lista on 80-luvun puolesta välistä asti Ison-Britannian improvisoidun musiikin kuka-on-kukin, eikä pelkästään oman maan sisältä: Brötzmann, Bailey, Wilkinson, Ward, Edwards... Häiriöjatseilla Steve Noble esiintyy ensin soolona sitten Mikko Innasen kanssa duona.

MIKKO INNANEN

Viimeiset kymmenen vuotta Innanen on vallannut tilaa fonin soitollaan, muuallakin kuin kotomaassamme. Koluttuja maita on kertynyt lähemmäs neljäkymmentä. Soittokavereiden lista on niin ikään pitkä ja kansainvälinen, tältä illalta kertyy jälleen listaan yksi nimi lisää. Miten käy Noblen ja Innasen yhteensoitto, ensitapaaminen tulee olemaan mielenkiintoinen.

HOT HEROS

Tosi hottikset iskevät lavalla luun kurkkuun ja antavat yleisölle sen mitä se vaatii: rytmikästä, paikoin vapaamuotoista ja komiaa jatsia koko rahan edestä. Sami Sippola fonin varressa, Ville Rauhala basson kaulassa ja tällä kertaa Tuomen Jannea tuuraamassa Ilmari Heikinheimo rumpupatteriston takana.

JOHANNES SARJASTO

Johannes Ohjus Sarjasto on lahjakas ja moniulotteinen saksofonisti pääkaupunkiseudulta, yhtyeitä taustalta löytyy laidasta laitaan. Kuinka mahtaa taittua herralta improvisointi vierailevien soittajien kera, keitä ne sitten lienevätkään... En tiedä Sarjastosta mutta järjestäjiä ainakin jännittää.

 

 

 

 

 

 

 


Viime vuonna:


 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

yhteistyössä:
MENTAL ALASKA
VALIDI SEKMENTTI


OLDIES
eli aiemmin tapahtunutta 2010-2015

 

Esiintyjiä vuosien varrelta:

Ken Vandermark, Paal Nilssen-Love, Simo Laihonen, Sami Sippola, Ville Rauhala, Peter Brötzmann, Janne Tuomi, Alan Wilkinson, Black Motor, Can Can Heads, Mohel, Ilia Belorukov, Kusti Vuorinen, Jari Kaukua, Gentle Evil, Lauri Hyvärinen, Tommi Keränen, Pekko Käppi, Nuutti Vapaavuori, Pentti Dassum, Jaakko Tolvi, Topias Tiheäsalo, New Garden Orchestra, Paanin Kuoro, Mette Rasmussen, Chris Corsano, The Puke Eaters, Tero Kemppainen, Sami Pekkola


HÄIRIÖJATSIT JA SEN FYSIOLOGIA

Tapahtuma suunniteltiin alunpitäen siksi, että Ken Vandermarkille ja Paal Nilssen-Lovelle saatiin järjestettyä keikka Tampeereen suunnalla vuonna 2010. Ilta sujui rattoisasti ja päätös jatkaa samalla idealla muotoutui viimeistään Telakan saunassa. Idea illassa on tietysti tuoda esiin suhteellisen marginaalista, ehkä jopa jollain tasolla vapaampaa musiikkia. Tämän ei välttämättä tarvitse kuitenkaan olla jatsia, eikä oikeastaan kovin vapaatakaan, vaan liikkeellä ollaan loppujen lopuksi nyt-tuntuu-siltä -periaatteella. Jos improvisoidun jatsi-iltaman kaveriksi tarvitaan Pekko Käpin soitantaa ja laulantaa, niin sitten niin tapahtukoon. Toinen pääajatus oli se, että kynnys saapua paikalle on kenelle tahansa matala, siis lipun hinta on korkeintaan kymmenen euroa. Loput, yleensä ulkomaisille artisteille, maksettavista kuluista kertyy satunnaisista Tampereen kaupungin tuista, sponsorirahasta ja Ravintola Telakan suosiollisesta toiminnasta. Tai joskus jopa järjestävän tahon omasta lompakosta. Ehdottoman tärkeästä avusta Häiriöjatsit kiittää Annamaija Music Companya asioiden kulkemisesta ja muiden kaupunkien keikkojen järjestäviä tahoja, kuten Mental Alaska, Helsinki ja Validi Sekmentti, Pori.


HÄIRIÖJATSIT T-paita
10 e - kokoa M (rajoitettu määrä)

kontakti: kissankusi (A) kissankusi.com